• Deň otvorených dverí na SOŠ A. Dubčeka

    Dňa 28.02.2023 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili DOD na SOŠ A. Dubčeka vo Vranove nad Topľou. Prezreli si učebne jednotlivých odborov, v laboratóriu si vyskúšali odmerať množstvo cukru a škrobu v potravinách, pozreli si kvasinky a baktérie pod mikroskopom, miešanie drinkov a prípravu palacinieka cestovín, ukážku stolovania, ochutnali mrkvové a vínové pečivo, sledovali tvorbu účesov a make - upu, ukážku úpravy digitálnych fotografií a tvorbu webových stránok a nakoniec sa mali možnosť porozprávať so zamestnavateľmi zapojených do duálneho vzdelávania. 

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo

    Dňa 21.02.2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. 

    Na súťaži sa zúčastnili žiaci prvého aj druhého stupňa. V kategórii poézia z prvého stupňa získala 1. miesto žiačka Laura Holubová zo 4. A, ktorá postupuje na okresné kolo. Na 2. mieste sa umiestnila Sára Ferencová z 2. B a na 3. mieste skončila Alexandra Huňaková z 2. A triedy. 

    V kategórii próza nebolo udelené prvé miesto. Na 2. mieste sa umiestnil Adam Oleksinčin z 2. A triedy a 3.miesto získal Milan Feri z 3. B triedy. 

    Aj žiaci z druhého stupňa boli úspešní. V kategórii poézia sa na 1. mieste umiestnila Laura Peržeľová zo 7. A triedy, ktorá so svojím textom postupuje na okresné kolo. 2. miesto získala Adela Franková zo 7. A triedy. 3. miesto získali 2 žiaci – Nina Čandiková zo 7. A a Alex Bužo zo 6. B. 

    V kategórii próza ani na druhom stupni nebolo udelené 1. miesto. 2. miesto získala Jessica Tancošová zo 6. B triedy a na 3. mieste sa umiestnila Miroslava Bilá zo 6. B triedy. Všetci žiaci získali ceny v podobe zaujímavých kníh. Žiakom blahoželáme a tešíme sa z ich záujmu o recitáciu. Veríme, že v budúcom školskom roku bude počet recitujúcich žiakov ešte vyšší.

  • Rómovia recitujú

    16.02.2023 nás na recitačnej súťaži Rómovia recitujú vo Vedeckej knižnici v Prešove reprezentovali Sára Ferencová (2.B), Laura Holubová (4.A) a Mirka Bilá (6.B). Laura si v kategórii 1. stupeň, poézia v slovenskom jazyku vyrecitovala 2. miesto. Mirka sa v kategórii 2. stupeň, próza v slovenskom jazyku neumiestnila, ale vyslúžila si pochvalu od poroty za zvládnutie dlhého textu.

  • Beseda s preventistom

    Dňa 25. januára a 7. februára sa uskutočnili prednášky pod vedením majora Jozefa Hrehu preventistu PZ vo Vranove nad Topľou. S Nástrahami internetu sa oboznámili 3.A, 3.B, 4.A, 4.B a ôsmaci a Šikana a kyberšikana bola témou pre šiestakov. 

  • Sviečky pre Ukrajinu

    Obraciame sa na Vás so žiadosťou o pomoc pre ľudí na Ukrajine, ktorí z dôvodu mrazivého počasia prežívajú veľmi ťažké obdobie, nemajú teplo, nemajú svetlo...

    Prosíme žiakov, rodičov a priateľov školy ZŠ Zámutov o darovanie sviečok.

    Darované sviečky je potrebné odovzdať triednym učiteľom.

  • 🤡Karneval ŠKD🤡

    Za oknami smiech 

    a tanec, fašiangový harmatanec.

    Berte masky, je tu bál,

    fašiangový karneval! 🎈🎉🤡

  • Oznam

    Oznamujeme rodičom žiakov, ktorí sú v hmotnej núdzi a ich deti v ZŠ dostávajú suchú stravu, že od januára 2023 sa zvýšila suma poplatku za obed.

    Pre I. stupeň v sume o 0,20 eur/1 obed,

           II. stupeň v sume o 0,40 eur/1 obed.

    Cenový rozdiel je potrebné zaplatiť do pokladne OÚ do piatku 13. januára 2023. V prípade, že rodič tieto poplatky nedorovná, suchá strava sa žiakovi pozastaví.

  • Vianočná pošta pre seniorov

    Vianočná pošta pre seniorov

    Tento rok sa žiaci II.B opäť zapojili do dobrovoľníckej aktivity Vianočná pošta pre seniorov. Zhotovili a napísali 19 vianočných pozdravov, ktorými potešili neznámych starkých v zariadeniach pre seniorov, čím získali CERTIFIKÁT ODHODLANÉHO PISATEĽA VIANOČNEJ POŠTY 2022. Organizátori Vianočnej pošty za organizovanie tohto projektu v roku 2022 získali ocenenie ,,Srdce na dlani".

  • Oznam

    Vedúca školskej jedálne oznamuje žiakom a rodičom žiakov, že nevyčerpané lístky na varenú a suchú stravu za rok 2022 je potrebné vrátiť do pokladne obecného úradu do 28.12.2022. Neodovzdané lístky stratia v roku 2023 platnosť.

  • Mikuláš

    Aj nás dnes svojou prítomnosťou potešil Mikuláš 🧑‍🎄

  • Okresné kolo vo florbale

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ♥️🎁🎄

    Za všetky krabice naplnené láskou a darmi v rámci 5. ročníka celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok vyslovujeme veľké ĎAKUJEME!

  • Deň otvorených dverí SOŠ drevárskej

    V stredu, 16. novembra 2022, sa otvorili brány SOŠ drevárskej vo Vranove nad Topľou pre žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl. Naši deviataci, ktorí majú záujem o štúdium na tejto škole, si tak mohli podrobne pozrieť priestory, odborné učebne, dielne a areál školy.

  • Exkurzia - Botanická záhrada a Technické múzeum Košice

     

     

    Viete z čoho sa vyrába čokoláda 🍫? Ako rastú 🍌 banány, mandarínky a 🍋 citróny?

    Aký strom ešte rastie od čias dinosaurov a z čoho máme sviečky? A ešte mnoho ďalších otázok.

    Odpovede na všetky tieto otázky sme dostali v Botanickej záhrade a v Technickom múzeu v Košiciach.

  • 🏁🧦Ponožkový október je v cieli

     

     

    Náš prvý ponožkový október je za nami. 

    🫶🏽 Ďakujeme žiakom, ich rodičom, učiteľom aj všetkým zamestnancom školy za vyzbierané ponožky. 

     

    ❔ A koľko sme teda dokázali vyzbierať? Krásnych 91 párov! ❤️🧦 Pre dospelých 34 párov a pre detičky 57 párov ponožiek, ktoré zahrejú nožičky v zime. 🥰

     

    Zo srdiečka ďakujeme a vážime si Vašu pomoc. 

     

    #ponozkovyoktober #ponozkovyoktober2022 #podajdalej #podajdalejpresov #ponozkovyoktoberpodajdalejpresov

  • Imatrikulácia ŠKD🦉

  • Divadelné predstavenie

    Dvojičky Danka a Janka Botkové sú navlas rovnaké. Keď sa Janka pozrie do zrkadla, nie je si istá, či vidí seba alebo sestru Danku. Keď sa Danka pozrie na Janku, nevie naisto, či vidí sestru alebo seba v zrkadle. Okrem toho sú ako ostatné deti a zo všetkého najradšej majú rozprávky. Ich veselé i poučné príbehy sú vďaka Márii Ďuríčkovej vždy populárne aj dnes.

  • Medzinárodný deň školských knižníc 📚

    Medzinárodný deň školských knižníc 📚📖

    „Knihy nám prinesú múdrosť automaticky, ale môžu byť aj cestou, ako sa k nej dostať.“

    Medzinárodný deň školských knižníc vyhlásila Dr. Blanche Wools, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva. Pripomína sa od roku 1993. Deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu ku knihám, školskej knižnici, čítaniu a poznávaniu a získanie si väčšieho počtu milovníkov literatúry. Pripomína sa každý štvrtý októbrový pondelok.

    „Kvetiny a knihy sú pre mnoho ľudí práve tak potrebné ako denný chlieb.“

    Aj v tomto školskom roku si tento deň aktívne pripomenuli aj žiaci našej školy. Oslavy školskej knižnice sa u nás začali o niečo skôr, kedy žiaci 1.stupňa začali vyrábať záložky do kníh. Výrobou záložiek sme sa zapojili do 13. ročníka projektu Záložka do knihy spája školy. Vyrobené záložky si naša škola vymenila s partnerskou školou v Brne. Žiaci tak nadviazali kontakt s čitateľmi ich knižnice.

    V týždni od 25. októbra sme si aj my pripomenuli Medzinárodný deň školských knižníc rozhlasovou reláciou a aktivitami zameranými na podporu čítania. Žiaci 1.-9. ročníka venovali časť vyučovacích hodín SJL problematike kníh, v každom ročníku v inej súvislosti. Žiaci navštívili školskú knižnicu kde sme rozprávali o tom, aké sú knihy dôležité, akú radosť môže čítanie prinášať, ako sa zázraky, sny, hrdinovia môžu stať súčasťou nášho života, ako nás môžu nadchnúť, postrašiť alebo poučiť. Potom sa žiaci po ročníkoch venovali práci s knihou. Aktivity boli zamerané na čítanie s porozumením. V aktivite ,, Kreslo pre hosťa“ žiaci predstavovali svojim spolužiakom hlavného hrdinu knihy, ktorú prečítali, ktorého mohli stvárniť aj svojím oblečením. Spoznali autorov detskej literatúry a ich diela.

    Naším cieľom bolo zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu.

    „Svet je nádherná kniha, ale nemá cenu pre toho, kto v nej nevie čítať!“

  • Záložka do knihy spája školy 📖

     

     

    Žiaci 1. stupňa vyrábali záložky do kníh. Výrobou záložiek sme sa zapojili do 13. ročníka projektu "Záložka do knihy spája školy." Vyrobené záložky si naša škola vymenila s partnerskou školou v Brne. Žiaci tak nadviažu kontakt s čitateľmi ich knižnice.

  • Netradičné vyučovanie s pánom riaditeľom

    Dňa 12.10.2022 sa piataci zúčastnili netradičného vyučovania v prírode s pánom riaditeľom a učiteľmi. Žiaci si zmerali svoje vedomosti a sily v rôznych disciplínach (Z ANGLICKÉHO JAZYKA, GEOGRAFIE, BIOLÓGIE a TELESNEJ VÝCHOVY). Každý účastník si odniesol zdravú a sladkú odmenu. Tí najlepší získali aj malú pozornosť. Veríme, že týmto zážitkovým vyučovaním pán riaditeľ odštartoval novú tradíciu na našej základnej škole.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Zámutov
    Zámutov č. 531, 094 15 Zámutov
  • sekretariát: 057 48 88 711

Fotogaléria